> Follow us on Twitter
> Follow us on Facebook
> Follow us on Pinterest
Activiteiten

Maart - Jaarmarkt / Paardenmarkt
De jaarlijkse paardenmarkt is een gezellig en goed bezocht evenement in Weert.
De markt is al sinds mensenheugenis een begrip en trekt vele bezoekers.
De geschiedenis van deze markt gaat terug tot in de middeleeuwen. Sinds 1821 werd deze vastgesteld op de 13e maart, mits deze niet op een zondag valt. Vijftig jaar geleden werd de handelsmarkt vooral een fokpaardenmarkt waar paarden ter keuring werden voorgeleid. Deze opzet, in combinatie met de jaarmarkt was en is een groot succes. Vanaf die tijd wordt jaarlijks op de 13e maart of de zaterdag daarna de Weerter jaar- en fokpaardenmarkt gehouden.

Juli - Braderie
Iedere eerste vrijdag van juli is de Weerter Braderie. De hele binnenstad staat vol met marktkramen waarin de Weerter winkeliers en diverse markthandelaren hun koopwaar uitstallen. Tevens zijn er volop activiteiten te vinden in de stad en presenteren diverse verenigingen zich. Vanaf 20 uur start de gezellige “Nacht van de Braderie” waarin alle cafés en terrassen in de hele binnenstad gezellig vol zitten. Er zijn volop bands en live optredens.

Augustus - Kinderbraderie
In de Beekstraat en Oelemarkt wordt eind augustus de traditionele kinderbraderie gehouden. Alle kinderen kunnen hun niet meer gebruikte speelgoed en andere spullen aanbieden aan het winkelende publiek. Er zijn veel jonge straatartiesten te bewonderen die hun muzikale kunsten of goochelkunsten tonen.

September - Kermis

Het laatste weekend van september is traditioneel de Weerter kermis, verdeeld over 7 pleinen door de Weerter binnenstad staan talloze attracties opgesteld voor jong en oud. De Weerter kermis is de een na grootste kermis van Nederland en vrijwel de goedkoopste kermis van Nederland.   

November - Huis van Nicolaas
Al bijna tien jaar neemt Sint Nicolaas na zijn intocht in Nederland zijn intrek in het Jacob van Horne museum aan de Markt. Bijna drie weken lang kunnen alle kinderen de Sint bezoeken in zijn tijdelijke onderkomen in Weert. Men kan o.a. de slaapkamer van de Sint bezoeken, de postkamer, de ziekenzaal en de keuken waar alle snoep wordt gemaakt. Talloze Pieten zorgen voor groot kindervermaak. Uiteraard kunnen de kinderen ook op audiëntie bij de goedheiligman.

 

 
Winkelstad Weert  Winkeloverzicht  Koopzondagen